Pivnice Mlýn, Přerov

17.3.2024

Pivnice Mlýn s.r.o.
Za Mlýnem 602/2
750 02 Přerov I- Město
Tel.: 737 521 268
E-mail: pivnicemlyn@gmail.com
Web: https://www.pivnicemlyn.cz/
Mapa


ÚVODNÍ SLOVO
A tož volajó mi kamarádi, kde prý jsem, že v hospodě ještě nejsem. A na mou otázku, kde že oni sedijó, přijde odpověď, že na Mlýně, což jest stálice na přerovské pivní mapě dříve nazývaná také jako Černá Hora (pozor, neplést s bystřickým pajzlem!). V této restauračce, resp. v jejím salonku, jsme měli před mnoha lety svatební hostinu, tudíž mě k tomuto podniku pojí nějaká ta nostalgie. A tož jsem jim odpověděl, že dondu.

KVALITA PIVA
Co je na tomto podniku zajímavé, je určitě širší nabídka piv než v okolních hospodách. Přešel jsem bez mrknutí oka Zubr 11 (ani nevím, zda Gold, či Grand) a poručil jsem si polotmavý speciál Lobkowicz. Mno, pivko bylo v oukej kondici, ale samotná extra sladová a karamelová chuť mě moc neoslovila. Takové pivo s kofolou. Následovala desítka od skoropřerovského pivovaru Helf. Toto pivo bylo z mnou pitých určitě nejzajímavější, avšak trochu mi tam vadila jeho kondice, jako by už bylo v sudu o něco déle. Na závěr jsem se těšil na Keprníka od Holby, fajn kousek s jemným perníkovým aroma (myšleno pardubický, nikoliv přerovský perník, přátelé!). Pivko bylo opět oukej, ale zde zase trochu chyběl říz, v minulosti jsem měl Keprníka svěžejšího.
HODNOTÍM 3,5

KVALITA JÍDLA
Kolegové zde cosi pomlaskávali, ale já byl nažrán dost. Pamatuju, že zde vařívali “poctivě”, ale nijak nápaditě.
NEHODNOCENO

KVALITA OBSLUHY
Obsluha je zde furt stejná už od Kuvajtu napadení, blond žena středního vyššího věku. Řemeslu sice rozumí, ale měl jsem trochu problém se s ní domluvit. Nebylo totiž vyslyšeno mé přání malého piva, že prý malé netočí, jelikož to příliš pění. Nato jsem poznamenal, že v nápojáku je ale malé uvedeno, takže by ho měli i natočit. Opět však vytáhla svůj argument s pěnivostí. Vědom si toho, že to nemá cenu, domluvil jsem se s ní na šnytu. Doporučil bych ale nabídku malého piva zcela stáhnout, když ho tady člověk nemůže dostat.
HODNOTÍM 2,5

KVALITA PROSTŘEDÍ
Prostředí je taky furt stejné, už mnoho járů se zřejmě nic neinvestovalo. V zimě mi zdejší stojatý vzduch tolik nevadí, to se řídím pořekadlem “smrádeček, ale teplíčko”, v jarním období bych ale preferoval trochu toho jara pustit i do hospody. To mám však smůlu – už aby otevřeli zahrádku.
HODNOTÍM 3,0

KVALITA KLIENTELY
V brzkém odpoledni zde sedělo pár tetin na kafi a pak nějaká menší soukromá oslava, nic, co by stálo za zmínku.
NEHODNOCENO

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Šedošedý průměr to zde je, vážení přátelé, od piva přes jídlo, obsluhu až po prostředí. Chtělo by to nějaký razantní řez, aby se zdejší stojaté vody trochu rozčeřili. Malé plus za řemeslného Helfa, ale mohli by o něj lépe pečovat.
HODNOTÍM 3,00 z 5 možných

PROGNÓZA
Popravdě vůbec netuším, jaká je budoucnost tohoto podniku. Zdejší rozlehlé prostory poskytují možností pro početnější skupiny, jako jsou oslavy nebo svatby, ale v normálním provozu si podle mého spousta lidí vybere jinou knajpu, pokud např. chtějí jít jenom na pivko. Uvidíme, jak to půjde dál.


Fota převzaty z webových zdrojů:



Zpět na pajzly.cz

Twitter
Facebook

Design a site like this with WordPress.com
Začít