Restaurace Parník, Přerov

31.3.2024 by Čiva

Restaurace a pivovar PARNÍK
Tovární 1021/5
750 02 Přerov
+420 733 457 537
E-mail: prerov2@pepinova-pizza.cz
Web: https://www.parnikpivovar.cz/
Mapa


ÚVODNÍ SLOVO
A tož Parník byl naposledy recenzován v roce 2016, tehdy tu byl jiný provozovatel a úplně jiné pivní portfolio, takže mě už delší dobu kope do prdele recenzentská povinnost, že bych měl udělat recenzi novou. Konečně jsem se k tomu odhodlal po sérii několika velmi vydařených návštěv, takže pojďme na to!

KVALITA PIVA
Tak pokud bychom hodnotili např. jen v rámci okresu Přerov, tak zdejší pivko prostě nemá konkurenci a já bych musel dát plný počet bodov. Ale přece jen to chce trochu objektivity a přiznat si, že sem tam by některá piva doladění užila, např. polotmavá 12 Mammoth mi od začátku nesedí, ale to je spíš výjimka. Jinak co pivko, to paráda, počínaje klasickou jedenáctkou, která by se dala tesat, přes svrchňáky typu ALE/IPA (za mé poslední návštěvy zde byla pšeničná IPA) až po speciální nakuřovaný ležák 14 (trochu nešťastně nazvaný Marmot) nebo ovesný stout 15 s tóny kávy a mléčné čokolády. Trubky zde zřejmě mají nové (nebo perfektně ošetřené), jelikož pivko je vždy absolutně čisté, skvělé teploty. Zdejší sládek mimochodem stíhá aktivit více, např. vaří i pro luhačovický pivovar, a co vím, i tamní piva jsou skvělá.
HODNOTÍM 4,75

KVALITA JÍDLA
Na výběr je mnoho druhů pizzy, masa, těstoviny, burgry a další, vybere si prostě každý. Já si poručil špecle s kuřecím a sýrem, bylo to lahodné. Ostatní si dali spíš burgry a jistě si taky pošmákli.
HODNOTÍM 4,5

KVALITA OBSLUHY
Obsluhuje tu nastálo mladý milý hoch, a to už od dob, kdy zde byl předchozí provozovatel. Tento večer však kolem nás lítala mladá dívčina, nejspíš ještě v zácviku. Snaživá byla, ale ještě to prostě nebylo ono, trochu to vypadalo, jako že se jí v té práci být nechce. Ale to se poddá s věkem. Zvláštní bylo, když mi slečna bez komentáře místo objednaného malého piva donesla šnyt ve velkém kryglu, to je asi nějaká přerovská specialita.
HODNOTÍM 4,25

KVALITA PROSTŘEDÍ
Prostředí mnoho změn nedoznalo a jedním dechem se mi chce říct, že nějakou změnu by to chtělo, např. ten ratanový nábytek, který mají v 1. patře podniku, by chtělo vyhodit a nahradit normálními stoly a židlemi. Jinak tu je a vždy bylo příjemně, ale myslím, že by to také chtělo do hospody pustit více světla. Pozitivně hodnotím nový nerez výčepní pult, ten je krásný.
HODNOTÍM 4

KVALITA KLIENTELY
Lidí zde bylo poměrně hodně, což o víkendech tady bývá pravidlem, naše společnost pak jistě patřila k tomu nejlepšímu, co se zde ten večer nacházelo. Líbí se mi, když se u vlastního stolu slyšíte, avšak jste schopni vnímat, že i okolní stoly se baví a vůkol panuje dobrá nálada.
HODNOTÍM 4,5

CELKOVÉ HODNOCENÍ
Pivko je tím důvodem, proč Parník navštěvuji čím dál častěji, zdejší obměňující se nabídka musí oslovit prostě každého, nadto když jsou piva standardně v top kvalitě. K tomu z bohatého jídeláku si taktéž musí vybrat snad každý a já odsud i v této oblasti nikdy neodcházel zklamán. Menším minusem je poněkud tmavý interiér a docela dosti se měnící obsluha, už by to konečně chtělo ustálit na pravidelných směnách. Potenciál ke zlepšení tady stále je.
HODNOTÍM 4,5 z 5 možných

PROGNÓZA
Parník byl a hlavně je a bude! To je mi úplně jasné, když otevřu dveře do podniku a bez rezervačky téměř nemám šanci si sednout. A to je podle mě fajn, že se lidi naučili sem chodit, vždyť oproti např. restauraci pivovaru Zubr je to zde o několik galaxií lepší!




Zpět na pajzly.cz

Twitter
Facebook

Design a site like this with WordPress.com
Začít