Penzion Pod Kyčerou I.

Penzion Pod Kyčerou
Tesák 300
768 71 Rajnochovice – Tesák
Mobil: 776 938 660
E-mail: info@action-centros.cz
Web: www.podkycerou.cz

Mapa


Příběh Silvestrovského veselí 1. část

Úvod
Abychom pochopili následující události, musíme se vrátit do zimy předchozího roku, do ledna 2023. Putoval jsem se svým kamarádem Jelenem po Hostýnské pustině. Když jsme se blížili k checkpointu Tři šutry, náhle jsme slyšeli hlasitý řev. Ony pekelné zvuky vydával Los se svým kamarádem Matsem. S velkými obavami jsme dali na Losovu výzvu ať se připojíme k jejich hodokvasu. Následující události nemá cenu dnes rozvíjet, ale určitá energie, nejspíš i způsobená zkvašenými cukry, se nás držela i dnes v den našeho dalšího výšlapu, na Silvestra léta páně 2023.


Penzion Pod Kyčerou
Sraz byl kde jinde než na Tesáku, a to v hospodě Pod Kyčerou. Jelikož jsem toho dne nechtěl pít moc alkoholu, čekal jsem na suchu na Losa. Jakmile však vtrhl do dveří, a s ním i ona energie, pochopil jsem, že moje chtění je pryč. Los začal hru neobvykle, a to zelnou polévkou, která jak dobře víme, podporuje chod vylučovací soustavy. Na řadu přišly piva. Já jsem sázel na slabší kalibr 11 stupňového piva, ovšem Los zvedl bank o celé 2 stupně pivem 13ti stupňovým. Pivo bylo chuti valné, pěna pevná a hutná jako Bečva po zásahu naše pana ministra, zůstávajíc na mých rezavých vousech se s radostí olizovat dala. Jelikož Los zná snad všechny muže barů v Hostýnské pahorkatině, vyplatí se s ním kvasit. Barman začal nosit ukořistěné pálenky. Rakija, oskeruše a další opravdu (ne)přišly vhod. Penzion Pod Kyčerou se mi znovu zalíbil a výtku k němu nemám. Jen jídlo jsem si tam ještě nedal. Po několika dalších pivech a pálenkách chemie začala v lebezni velice rychle působit. Uplynulo pár dalších piv a pálenek a oba jsme se rozhodli, že už je načase jít ke třem šutrům, malé mezizastávce našeho putování Moravským Klondike. 
CELKOVÉ HODNOCENÍ: 4,50 (z 5 možných)


Tři kameny
Oheň plápolal, Babišova klobása se potila nad jeho plameny a Los s Murzinem obtěžovali kolemjdoucí. Aspoň možná… Odborníci na slivovici se slézali z okolních pěšin tehdá vzrostlého smrkové lesa, který již zplundrovaly Arcibiskupské lesy ve jménu Boha. Za zvuku Napalm Death, Debustrol, Marduk a jiných romanťických písní jsme žili svůj Silvestr. Moc rád bych řekl ještě něco, ale zkvašené cukry udělaly něco, čemu se v lékařské terminologii říká okno jak hajzl.


Odchod do pustiny
Naše alkoholem znavené a otřesené tělesné schránky si řekly, že bude načase odejít každý za svým cílem tohož dne. Los se vydal na Tesák z kama jel do Zlína, kde jakýmsi nedopatřením, ba snad osudem, skončil v BarBaru, a pak putoval domů. A já… já jsem se vydal za večerního šera svou milovanou pustinou na trampskou osadu ležící na svazích již zmiňovaných velehor. Zlatokopové se svými talíři, lovci kožešin i nejrůznější loupežníci se schylovali na večerní pitky a já, omámen alkoholovou energií jsem se s úsměvem brodil neprostupnou Hostýnskou pahorkatinou.

….Murzin


Zpět na pajzly.cz

Twitter
Facebook

Design a site like this with WordPress.com
Začít