Hotel Säntis

4.2.2024 by Pavluscha

Rodinný turistický hotel Säntis
Komorní Lhotka č.p. 160
PSČ 739 53
tel. 558 696 850
mob. 737 918 900, 607 966 559
email: info@santishotel.cz
Mapa


Úvodní slovo :
Komorní Lhotka anebo chcete-li Ligotka Komoralna, jak této hezké obci v povodí Stonávky někdy říkají místní, dříve narození občané, je častým cílem našich výletů s rodinou a přáteli. Máme už svou trasu, která vede z náměstí po žluté k chtě Ondráš, která také pamatuje už i lepší časy (o tom třeba někdy jindy) a pak dolů po zelené kolem Tolerančního památníku zpět.
Ke konci cca. 8 km dlouhé trasy, máme vždy naplánovanou jednu důležitou zastávku a tou je Hotel Säntis. Po několika návštěvách jsem se rozhodl podat písemné svědectví o tom, jak na mě podnik zapůsobil naposledy, přičemž jsem do hodnocení shrnul i předchozí návštěvy.

Kvalita piva :
Jelikož jsme v Beskydech a do Nošovic to je coby kamenem dohodil.  Nabídka podniku se sestává z Radegastu 10 a 12 a pro milovníky nealka čepovaného Birellu Pomelo-Grep. Pivo zde nemají zlé, nicméně v době mé návštěvy mi přišlo méně vychlazené. Doporučovaných 7°C, to určitě nebylo. To však byla jediná vada na kvalitě zde podávaného moku.
4 body

Kvalita jídla :
Nabídka je bohatá a každý si vybere. Kvalita jídel odpovídá ceně, nabídku tvoří většinou klasika v podobě smažáku, různých variací kuřecích či vepřových steaků. Většinou je to o tom, že z jednoho základu např. kuřecího masa, nabízejí v drobných obměnách třeba 8 různých jídel. Chybí mi nějaká místní specialita , která by dala kuchyni důvod proškrtat jídelní lístek.  Já jsem ochutnal vepřové nudličky v bramborovém placku a nebyl jsem zklamán. Jídlo bylo v pořádku a hlavně odpovídalo ceně 179 Kč, což je v dnešní době cena velmi vstřícná, ale dovedu si představit. že Z.Pohlreich by zde našel spoustu prohřešků. Já jsem však jen turista, který se přišel napít a najíst a mé potřeby byly uspokojivě uspokojeny.
3,75 bodu

Kvalita obsluhy :
Nebudu to protahovat. Obsluha byla milá, usměvavá, rychlá. Paní nebo slečna nám dokonce doporučila stůl, kde budeme mít klid, protože tam často sedávají rodiny s dětmi a vysvětlila proč nás usadila zrovna tam. Také jsme měli štěstí, že byla v restauraci zrovna paní majitelka a živě se zajímala o to, jestli jsme spokojeni, odkud jsme a dokonce přidala tip na výlet pro příště.
5 bodů

Kvalita prostředí :
V Säntisu bylo všude čisto a útulno. Venkovní terasa nabízí i možnost využití dětského hřiště, které však tak trochu volá po rekonstrukci. Na druhou stranu už jen to, že je restaurace uprostřed hor, se hlavně v létě nemůžete na terase cítit jinak než pohodově.
5 bodů

Kvalita klientely :
Klientelu tvoří z 80% hlavně turisté. Takže o batůžky, hole, kola a to ať už ty klasické nebo elektro zde není nouze. Vzhledem k tomu, že turisté jsou národ veskrze přátelský a komunikativní, jsou zde často na pořadu dne debaty o tom, kdo kde byl, kde se mu co líbilo a co doporučuje. Myslím si, že tenhle podnik je pro přátelé těžkého ruksaku jako dělaný. Místní jsem tady během svých návštěv zaznamenal také, ale byli v naprosté menšině.
4,5 bodu

Celkové hodnocení :
Hodnotím tenhle podnik z pohledu turisty. Takže pokud shrnu plusy a mínusy, musím Säntis jen doporučit. Už jen to, že hned u hotelu je točna autobusu, který vás odveze do Frýdku i Místku, přidává podniku na atraktivitě. Pokud neočekáváte exkluzivitu a luxus, ale spíše českou klasiku kde si na nic nehrají, vstřícnou obsluhu  a kvalitu odpovídající deně, nebudete zklamáni.Byl jsem tam několkrát a vím, že až příště navštívím Komorní Lhotku, navštívím i Säntis.
4 body

Prognóza :
Vzhledem k tomu, jak začíná být v komerční části Beskyd (Lysá hora, Pustevny, Čeladná, Bílá) přelidněno, začíná stálé více turistů, kteří nejsou přespolní, ale mají bydliště v okolí do 100 km, obracet svou pozornost k části Beskyd, které nejsou tak turisticky známé a je tam pořád co objevovat. Já patřím mezi ně a přiznám se, že štrůdl turistů mířící každý víkend  na nejvyšší horu Beskyd mě přímo vybízí vyrazit opačným směrem. Myslím si, že právě v tom dřímá potenciál míst a podniků umístěných mimo hlavní části turistických tras. Jsem přesvědčen, že Komorní Lhotku a Hotel Säntis hlavní boom teprve čeká.




Zpět na pajzly.cz

Twitter
Facebook

Design a site like this with WordPress.com
Začít