U Babek, Stará Ves nad Ondřejnicí

25.2.2024 by Pavluscha

Hospůdka u Babek
Zámecká 9
739 23 Stará Ves nad Ondřejnicí
https://www.ubabek.cz/
https://www.facebook.com/UBabek/
Mapa


Úvodní slovo :
Když jsem přemýšlel kam vyrazím na první, letošní čepované pivo, nápadů se mi hlavou honilo spousta. Uvažoval jsem, jestli navštívit nějakou hospodu v Ostravě, či vyrazit mimo město do některého ze sousedních okresů. Nakonec rozhodla zpráva od kamaráda, který řešil stejný problém a ve které se ptal, jestli zajdeme na první letošní ? Domluva byla rychlá. Kamarád je ze Staré Vsi nad Ondřejnicí, což je krásná obec, která sice už úředně spadá pod okres Ostrava-město, nicméně si zachovává svůj venkovský ráz. No a když teda do Vsi, tak v neděli krátce po poledni nejlépe do Babek a protože do Babek chodím rád, tak mě napadlo vám tu restauaraci trochu přiblížit.

Kvalita piva :
Většina Starovjáků, jak si místní usedlíci poprávu hrdě říkají, chodí do Babek i proto, že tady kromě v okolí všudy přítomného a dominujícího Radegastu můžou ochutnat i jiné značky. Mimo Ryze hořké 12 z Nošovic se tady můžete pravidelně potkat s Gustavem 13 z Litovle a pak také poslední dobou i s něčím na způsob rotující pípy z produkce menších pivovarů.
V době mé návštěvy čepovali Vánoční ležák 13 z Beskydského pivovárku. Protože na Ostravici, kde tenhle pivovárek sídlí často jezdím a většinu z jejich produkce jsem ochutnal a byl spokojen, objednal jsem si na úvod jejich speciál.
Bohužel i když pivo na první pohled vypadalo v pořádku, bylo teplejší, ale také i chuťově šlo mimo. Takže při druhé volbě jsem šel na jistotu a Radegast Ryze Hořká byla výborná.
Protože mám rád ve věcech jasno a nechci nikomu uškodit, ptal jsem se obsluhy, čím to, že můj dojem z Beskydského speciálu nebyl z nejlepších. Bylo mi vysvětleno, že vzhledem k tomu, že za 59 Kč kterou si počítají za půllitr ta výtoč není kdovíjaká se může stát, že jsem v 15:15 první toho dne, který si ho objednal a proto se může stát………
3,75 bodu

Kvalita jídla :
Jídelní lístek je v italských barvách. Takže pizza, pizza brot a zeleninové sálaty, které slaví úspěch u žen a to hlavně v letních měsících, kdy na letním slunci vypadají skvěle a dámám dávají pocit, že pro svou krásu a zdraví více než jejich konzumací už udělat nemohou.
Sám jsem tady několikrát ochutnal pizzu a musím přiznat, že byla velmi dobrá. Vlastně jí nemůžu nic vytknout. Jediné co mi v nabídce chybí, je něco jiného než pizza.
4 body

Kvalita obsluhy :
Nejen při poslední návštěvě, ale kdykoliv do Babek zavítám jsem s obsluhou spokojený. Zřejmě jsou servírky od místních bardů poučeny, co a jak mají dělat. Jednou, mi jeden místní zkušený host ukazoval na své sklenici, kolik musí mít upito aby servírka začala automaticky čepovat další kus. Pokud u Babek sedím na místě odkud je vidět na výčep, vždy si na to vzpomenu a s úsměvem sleduji, že to tak skutečně funguje. S nevšímavostí obsluhy se U Babek určitě nesetkáte .
5 bodů

Kvalita prostředí :
Nevím jak pro vás , ale pro mě nic více nevyzařuje pohodu než to,když v krbu praská dřevo. Tady krb mají a to nejen pro okrasu. V zimě v něm topí a sedět poblíž krbu je fakt krása. Kontrast tepla které z něj sálá a studeného piva je k nezaplacení.
Stěna u vchodu do restaurace je ozdobena obrázky z historie Staré vsi. Druhé místnosti vévodí velká obrazovka, takže ani přátelé sportu nepříjdou zkrátka můžou sledovat přenosy.
V létě je možné využít venkovní zahrádku. Jediné slabší místo vidím u toalet, kde i když se i tady prostředí hodně zlepšilo, pořád tam jsou jisté rezervy.
4 body

Kvalita klientely :
Osazenstvo restaurace je přes zimu z 90% tvořeno místními Starovjáky. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud se chcete s někým ve Staré vsi potkat, tak zajdete do Babek a na někoho tam vždy narazíte. V létě se pak na pivko a pizzu hojně zastavují přespolní a hlavně cyklisté. Vždy tady vládne klid a pohoda. Vlastně když se zamyslím, tak jsem se tady nikdy s žádnou konflitkní situaci nesetkal.
5 bodů

Celkové hodnocení :
U Babek je fajn. Je to klasická restaurace, kde zajdete na pivo, pokecat se známými a nebo se podívat na fotbal, hokej, či jiné sportovní klání. V teplých dnech posedíte na zahrádce a děcka se můžou vydovádět na minihřišti. Dopravní spojení s Ostravou je také dobře ošetřeno cca co 60 minut v pracovní dny i častěji můžete využít blízkosti autobusové zastávky.
Nemůžu hodnocení zakončit jinak než doporučením k návštěvě. Chodím tady rád a budu i nadále.
4 body

Prognóza :
Pokud se někoho v městské části Ostravy zeptám na Starou Ves nad Ondřejnicí, tak jejich jedna z prvních reakcí je spojena s Babkami.
Tím chci říct, že i když je v této střediskové obci více restauračních zařízení, Babky dominují. Babky byly, jsou a budou a přeji jim ještě spoustu spokojených zákazníků, mezi které jsem se také vždy rád řadil a řadit budu !




Zpět na pajzly.cz

Twitter
Facebook

Design a site like this with WordPress.com
Začít