Base Camp, Přerov

11.2.2024 by Čiva

Bar & boulder Base Camp
Kainarova 3260/13a
750 02 Přerov
tel.: 581 702 351, 721 058 269
Facebook: BCPrerov
Mapa


Úvodní slovo :
Base Camp existuje v Přerově už od Kuvajtu napadení, a přestože je v samotinkém centru, tak je natolik šikovně schován za obskurním reliktem komunismu jménem Bytový dům Přerovanka, že jsem ho při svých toulkách tímto maloměstem úspěšně míjel. Po několika letech jsem se zde vyskytl v prosinci 2023, a tak se mi tu líbilo, že jsem zkraje února tento podnik navštívil znovu, abych odsud pořídil recenzi.

Kvalita piva :
Na Přerov je zde docela široký výběr piv, a sice Gold 11 od Zubra, Svijany 12, Radegast ryze hořká 12 a Bernard 11, vše kolem 40 korun. Začal jsem jako minule Bernardem, pivo bylo dobře ošetřené, lehce nasládlé, sametové, jen s lehce hořkým dozvukem. Pak jsem jako můj spolupič přešel na Radka 12 a musím říct, že i když bylo pivko opět dobře ošetřené, v kombinaci s předchozím Bernardem ta chuť byla až moc vyhroceně hořká, příště asi ostanu u Bernarda.
4 body

Kvalita jídla :
Přes léto zde jede na zahrádce gril, dělají se moderní burgry a co já vím, co ještě, v zimě však o existenci něčeho na zub nemám tušení. Vůbec mi to však nescházelo.
nehodnoceno

Kvalita obsluhy :
Stejně jako v Pavluschowě recenzi na hotel Säntis, i zde bylo krásně vidět, jak příjemný může zážitek z obsluhy být, když se na place objeví sama paní majitelka. I přes rapidně se plnící hospodu u nás byla co chvilka, vždy s perfektním úsměvem a s otázkou, co že si dáme jako “další chod” atd. Vlastně už při příchodu si získala mé sympatie, když jsem se zaraženě rozhlížel po stolech, kde byla rezervačka vedle rezervačky, tak paní majitelka nelenila a informovala mě, že nahoře na patře je místa spousta a co se týká těch rezervaček dole, tak některé začínají až za 3 hodiny, takže ať se klidně posadím, kde chci. No prostě velká paráda!
5 bodů

Kvalita prostředí :
Interiér je poměrně jednoduše zařízen, přece jen je to Café-bar a ne nějaká hogo fogo restauračka. Jak už jsem zmínil, kromě hlavního placu v přízemí je zde i jakýsi mezonet, kde jsem teda ještě nebyl, ale lidí se tam vejde hromada. Bar je poměrně hezky osvětlen, tak trochu ve stylu irské hospody. Po cestě na hajzly je umístěn dětský koutek, který je hojně využíván. V létě je pak k dispozici velká zahrádka. Zvláštností této hospy je, že zde (v oddělené části) provozují i lezeckou stěnu, což však neradno kombinovat s pivními radovánkami.
4 body

Kvalita klientely :
Už krátce po otvíračce se to tady začalo solidně plnit hlavně mladšími fotry, kteří takhle při sobotním odpoledni zdrhli od rodin “na jedno”, další část klientely pak tvořili přímo rodinky s dětmi. Funguje to zde hodně na rodinné/sousedské bázi, většina klientely se mezi sebou vzájemně znala. Ale proč ne, že jo.
4 body

Celkové hodnocení :
Pivko jako křen podávané vynikající paní výčepní, to jsou hlavní atributy tohoto podniku. Pak taky dejme tomu taková ta “komunitní aura”, což se ale mě tak úplně netýká, ale fandím tomu. Poloha hospy je rovněž vynikající, jen kdyby ještě třeba na jednu pípu přidali nějaké svrchně kvašené pivo, to by byla pecka.
4,25 bodů z 5 možných

Prognóza :
Myslím, že tento lokál má svou zavedenou klientelu, a tak se o jeho budoucnost vůbec nebojím. Pro svou polohu a takový ten “cool” nádech je vyhledáván i mladými, což se o mnoha přerovských podnicích říct nedá.




Zpět na pajzly.cz

Twitter
Facebook

Design a site like this with WordPress.com
Začít